Coronavirus maatregelen Felay Thuiszorg

Home / Coronavirus maatregelen Felay Thuiszorg

Coronavirus maatregelen Felay Thuiszorg

Zoals bekend, heeft het coronavirus (officieel COVID-19) eind februari ook Nederland bereikt. Geen reden tot paniek, maar wel een zaak om een aantal maatregelen te nemen om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) monitort de verspreiding van het virus en geeft aan welke maatregelen (moeten) worden genomen. Onderstaande informatie is gebaseerd op de door het RIVM voorgeschreven maatregelen. Daarom graag je aandacht voor het volgende;

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden
  • Iedereen in Nederland met een neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of eventueel koorts moet thuisblijven tot de klachten over zijn. Als de klachten erger worden moet de huisarts worden gebeld
  • Evenementen met meer dan honderd personen worden per direct allemaal afgelast.
  • Bezoek aan kwetsbaren wordt geadviseerd te vermijden.

Wat zijn de symptomen van het nieuwe coronavirus? 

De belangrijkste symptomen zijn:

  • koorts (boven de 38 graden);
  • met daarbij luchtwegklachten zoals hoesten, kortademigheid en longontsteking.

Wat als ik ziekteverschijnselen vertoon?

Risicogebieden zijn (op 3 maart) delen van Noord-Italië (o.a. Lombardije en Veneto), China (inclusief Hong Kong en Macau), Singapore, Zuid-Korea en Iran.

Als je  ziekteverschijnselen vertoont en in een risicogebied bent geweest en/of contact hebt gehad met een corona-patiënt meld dit dan bij ons, zodat wij op de hoogte zijn en neem verder telefonisch contact op met je huisarts.

Maatregelen tegen verspreiding coronavirus

Let op: deze informatie kan, in verband met de snelle landelijke ontwikkelingen, op elke moment aangepast worden.

Felay thuiszorg is voorbereid op een verdere verspreiding van het coronavirus. Wij volgen daarbij nauwgezet de richtlijnen van het RIVM. Voor alle vragen en antwoorden verwijzen we u dan ook naar de website van het RIVM. (https://www.rivm.nl/)

Uiteraard informeren wij ook onze medewerkers. Daartoe hebben wij een aantal informatiebladen verspreid. De medewerkers zijn ook goed in staat om de vragen van cliënten te beantwoorden.

De zorg gaat gewoon door. Onze medewerkers weten goed op welke ziekteverschijnselen zij bij zichzelf en bij u moeten letten en hoe ze eventueel moeten handelen. Een van de voorzorgmaatregelen is wel dat wij onze medewerkers adviseren geen hand te geven. Tevens vragen wij u om het volgende in huis te hebben, zodat onze medewerkers volgens de richtlijnen hun werk kunnen uitvoeren;
– handgel/handzeep en keukenpapier.

Mocht u na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen hebben, kunt u bellen naar het volgende nummer: 010-5901773.

Bekijk onze speciale coronavirus draaiboek